Shopping på Gran Canaria

På Gran Canaria finns det gott om shopping. I turistorterna finner man i varje ort de basarliknande köpcentrum Centro comercial, framförallt i Playa del Inglés finner man flera av dessa. I köpcentren finner man många souvenir- och turistaffärer. Parfym, elektronik, alkohol och tobak är något man finner här till bra priser. Anledningen till de låga priserna beror på att Kanarieöarna har sedan länge varit ett frihandelsområde och det för med sig låga skatter och avgifter på dessa produkter. Piratkopiering kan förekomma och när man köper elektronik är det lätt att bli lurad på pris och kvalitét. Butikskedjan vid namnet ”Visanta” garanterar bland annat att deras varor är original samt äkta. Visanta finns i Playa del Inglés i shoppingcentret Jumbo och även i Las Palmas.

Vill man handla kläder och är ute efter mer än turistaffärer, så är Las Palmas eller stora shoppingcentret Atlantico som ligger i orten Vecindario att rekommendera.

Affärerna brukar hålla siestastängt mellan 13 och 17, samt söndagarna är de flesta affärer stängda. Varuhusen har öppet 10-21:30 om dagarna.

Shopping i Las Palmas

För den som vill handla kläder och uppleva storstaden är huvudstaden Las Palmas väl värt ett besök, och för den shoppinggalne är Las Palmas ett paradis. På avenyerna Triana och Mesa y Lopez finner man de stora klädkedjorna som tex Benetton, Zara, HM och Mango. Det eleganta och välbesökta shoppingcentret El Corte Inglés hittar man på Mesa y Lopez och brukar jämföras med NK i Sverige. Från gamla stan Vequeta är det bara ett stenkast till Tríana och den livliga huvudgatan Calle Mayor De Triana som kantas av butikskedjorna. Missa inte heller de mindre butikerna på kullerstensgatorna intill huvudgatan där hittar man mer unika saker.

Marknader på Gran Canaria

Att gå på marknader är ett trevligt sätt att uppleva den spanska kulturen. Utbudet brukar vara stort och i de många stånden hittar man allt från kläder och leksaker till frukt och grönsaker. Priserna är låga, men glöm inte att pruta. Marknader hittar man på olika delar av ön under veckodagar och de öppnar tidigt på förmiddagen och håller öppet till strax efter lunch. Vi har här valt ut några av de närmast belägna och trevligaste marknaderna på Gran Canaria.

Aqüimes : Varje Torsdag från kl 8 till 14, ligger rakt ovanför den kommunala simbassängen i byn.

Arguineguin: Varje Torsdag från kl. 8 till 14, på la Plaza Negra. Varje Torsdag inne på shoppingcentra Ancoras område från kl 8-14.

Arrucas: Varje Lördag från kl 8 till 14 mitt på gatan Francisco Gourier.

Las Palmas: Varje Söndag kl 8 till 14 på övre plan på busstationen vid San Telmoparken.

Puerto de Mogán: Varje Fredag från kl 8 till 14 vid hamnen.

San Mateo: Lantbruksmarknad varje Lördag från kl 8 till 14 och varje Söndag från kl 8 till 15.

Skriv en kommentar