San Agustin på Gran Canaria

År efter år återvänder tusentals nordbor till trivsamma och semestervänliga San Agustin, ett av våra mest älskade resmål genom tiderna! Här varvas vackra hotell och vidsträckta trädgårdsanläggningar om vartannat. I San Agustin ligger också det trivsamma och fina hotellet Gloria Palace, med Europas största thalassoterapiaanläggning, ett väldigt påkostat och fin spaanläggning.

Ett annat underbart  boende är att bo i området Rocas Rojas och deras bungalows, dessa ligger i en helt underbar grönskande miljö med totalt tre vuxenpooler och lika många barnpooler, tennisbana, boulebana samt puttinggreen. Detta komplex är väldigt omtyckt och man kan hyra dessa bungalows antingen via deras reception eller hos Vingresor.

San Agustin kännetecknas även av låga byggnader och har två lavafärgade sandstränder, Playa de San Agustin och Playa de las Burras. Samhället har en stor svensk anknytning med ett par svenska butiker, barer och restauranger. Här ligger även svenska kyrkan, svenska skolan och skandinaviska klubben.

Bor man på bergssidan tar man sig lätt ner till stranden via en gångbro över stora vägen. Sedan ett par år tillbaka har det blivit lättare att ta en promenad till Maspalomasstranden och Playa del Inglés shopping och nöjesliv. Den nya strandpromenaden sträcker sig både österut mot Playa de Aguila och västerut, ända till Playa del Inglés.

Restaurangutbudet är stort och välrenommerat. Ett par av Gran Canarias bästa restauranger ligger i San Agustin och här finns fina förutsättningar för en lång rad kulinariska upplevelser i njutningsfull miljö. Du hitta allt från paella och tapas till franska, italienska, svenska och amerikanska restauranger.

Nöjeslivet i San Agustin består av ett casino och ett fåtal barer. Söker du mer fart och fläkt är det bara att ta sig in till Playa del Inglés, där det finns gott om diskotek, barer, nattklubbar och musikshower. Du som vill spela golf har 10 minuter i bil till 18-hålsbanan i Maspalomas.

I San Agustin får du lugn och ro, men med sport och nöjen inom nära räckhåll. Om du kommer hit så glöm inte heller att besöka den svenska godis och matbutiken Gottegrisen!

Skriv en kommentar