Bra att veta

Affärstider: Butiker är normalt öppna 9-13 samt 17-20, med siestan därimellan. Flera shoppingcentra väljer dock att hålla öppet längre. På lördagar hålls det i regel öppet fram till 13 och söndagar är butikerna ofta stängda. I rena turistområden samt övriga turistbutiker har de oftast öppet sju dagar i veckan.

Banker: Bankerna på Gran Canaria har i regel öppet på förmiddagarna fram till 13. Söndagar är bankerna stängda.

Bankomater: Det finns gott om bankomater som tar alla typer av kontokort, VISA Eurocard, American Express etc. De fungerar precis som bankomaterna hemma i Sverige. Tänk på att du måste ha en fyrsiffrig kod för att kunna hämta ut pengar och att sifferkoden ska vara vänd uppåt när du sätter in det.

Dricks: På Gran Canaria är det i högre grad brukligt att ge dricks än i Sverige. Dricks ska naturligtvis lämnas i proportion till den service man fått men en fingervisning kan vara ca 5-10% på exempelvis restaurangnotan eller taxikostnaden. Även om serviceavgiften i regel är inräknad i notan uppfattas det som oartigt att inte lämna dricks.

Helgdagar: Följande helgdagar,  ”fiestas” berör Gran Canaria under året. Dessutom kan på vissa orter lokala helgdagar i samband med stads- och byfester tillkomma.

12 oktober Día de la Hispanidad: Colombusdagen

1 november Todos los Santos: Alla helgons dag

Jueves Santos: Skärtorsdagen

Viernes Santos: Långfredagen

Lunes de Pascua: Annandag påsk

Corpus Christi: Kristi himmelfärdsdag

Turistbyrån: Centro Insular de Turismo. Patronato de Turismo

Adress:
Avda. España - esquina con Avda. EE.UU. (Centro Comercial Yumbo) , 35100, Playa del Inglés
Telefon:
928 771 550  Fax: 928 767 848

Skriv en kommentar